Den grønne landsbyen

Den grønne tomten hvor sentrum slutter

Et bitte lite stykke utenfor sentrum, på veien mot Bø og havet, ligger området Valahaug. I bakken ned fra Valahaug, der skogen ligger grønn og frodig, skal disse leilighetene bygges i skjønn forening med naturen. Valahaug blir navnet på prosjektet hvor de nye beboerne både får store jorder, bondegårder og etablerte boliger som nabo. Åpent, luftig og grønt er stikkordene som beskriver dette området – allikevel bare 7 minutter til fots unna sentrum i Randaberg.

Landsbykjernen

Det sies at uansett hvor du bor i Randaberg, tar det ikke lengre enn 3 minutter å sykle til sentrum. Det flate landskapet gjør heller ikke sykkelturen så altfor hard. Når du har satt fra deg sykkelen og rusler rundt i gatene, må du innom det lille koselige torget, der benker, blomster, trær og en utendørsscene ligger tilrette for felles samling og opplevelser.

Torget er kommunens tusenårssted og selve møteplassen i Randaberg. Her ligger butikker, servicetilbud, kaféer og bibliotek, alt nært og lett tilgjengelig for alle innbyggerne i kommunen. Over veien for torget ligger også Randaberg kirke.

Trivsel, kvalitet og service er stikkordene i Randaberg, som også kalles den grønne landsbyen. Begrepet kommer fra kommunen selv, som har miljø, energi og klima i fokus for den unge befolkningen. Med ulike større aktiviteter som Landsbyrittet og Landsbyløpet, samler Randaberg også folk utenfra som kommer for å delta og oppleve området.

Har du flere ærender, trenger du ikke gå langt. En kort spasertur unna, ligger sportsbutikk, Pizzabakeren, Vinmonopolet, apotek, brillebutikk og alt annet du trenger før du drar hjem.